Ingrediënten voor 6 personen

250 g aardbeienpuree
200 g kwark
200 g slagroom
500 g aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
fijne kristalsuiker naar smaak
scheut wodka naar smaak

meringues en atsinacress ter decoratie (optioneel)

Extra nodig

6 glazen of schaaltjes om te serveren

Werkwijze

Meng de aardbeienstukjes met een scheut wodka en suiker naar smaak (afhankelijk van de zoetheid van de aardbeien). Laat ca. 10 minuten intrekken.

Klop ondertussen de slagroom op tot yoghurtdikte en zet koel weg tot gebruik.

Meng de aardbeienpuree door de kwark en breng eventueel nog iets verder op smaak met suiker (afhankelijk van de zoetheid van de aardbeienpuree). Spatel eerst een beetje van de opgeklopte slagroom erdoorheen en vervolgens ook de rest.

Roer het merendeel van de aardbeien door het kwarkmengsel en verdeel over de glazen. Maak af met de overige aardbeien en decoreer eventueel met stukjes meringue en atsinacress.

Tip

Onorthodox, maar wel lekker: begin met een laagje aardbeien- of frambozenconfiture in het glas.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.