Ingrediënten

100 g eidooier
1 ei
125 ml slagroom
200 g suiker
merg van ½ vanillestokje
100 ml brandewijn

Extra nodig

goed afsluitbaar glazen potje, gesteriliseerd

Werkwijze

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng dit op lage versnelling in ca. 15 minuten goed door elkaar.

Giet de advocaat in het glazen potje, sluit goed af en laat minimaal een nacht staan in de koelkast. Bewaar de advocaat ook daarna liefst in de koelkast.

(Jam)potten steriliseren

Als je zelf jam maakt, of iets anders dat je in een glazen potje wilt bewaren, gebruik je waarschijnlijk geen onnatuurlijke conserveringsmiddelen.

Om te voorkomen dat het product snel bederft, is het belangrijk om de jampotjes voor gebruik te steriliseren. Dat doe je door ze ca. 10 minuten in kokend water te leggen; zorg dat ze helemaal onderstaan en laat ze naderhand ondersteboven uitlekken op een schone doek.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.