Ingrediënten

100 g amandelschaafsel
120 g suiker
50 g bloem
mespunt zout
20 ml water
20 g boter
100 g ei, losgeklopt

Extra nodig

lepel
vork
bakplaat, ingevet
1 of 2 stokken (eventueel een bezemsteel)
paletmes

Werkwijze

Meng in een kom de amandelen, de suiker, de bloem en het zout.

Smelt de boter in een pan samen met het water. Meng de gesmolten boter door het amandelmengsel en roer tot slot de eieren erdoor.

Schep met een lepel bergjes beslag op de bakplaat en druk ze met een natte vork plat tot grofweg een rondje.

Bak de amandelkrullen op 170 °C, ongeveer 13 minuten.

Leg intussen de stok(ken) klaar. Neem de amandelkrullen vrijwel direct na het bakken met een paletmes van de plaat en leg ze over de stokken om af te koelen.

Themacursus Koekjes

Wrijfdeeg, roerdeeg, kruimeldeeg: tijdens onze themacursus Koekjes leer je in één middag diverse soorten koekjes bakken.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.