Ingrediënten
(10 stuks)

500 g bladerdeeg
10 appelschijven van ca. 1 cm dik, kroos verwijderd
amandelroom (optioneel, zie onder voor het recept)
olie om te frituren
kaneelsuiker

Extra nodig

deegroller
gekartelde steker van 10 cm Ø

Werkwijze

Rol het bladerdeeg uit tot 2 mm dik en snijd het in 20 vierkantjes van ca. 12 x 12 cm.

Leg op de helft van de vierkantjes een appelschijf en vul eventueel het gat van de appelschijven op met amandelroom. Leg de overige vierkantjes bladerdeeg bovenop de appelschijven en steek de appelbeignets uit met de steker. Zorg dat de randjes goed vastzitten om lekken tijdens het frituren te voorkomen.

Frituur de beignets in olie van 175 ⁰C tot ze goudbruin en gaar zijn en wentel ze vrijwel direct daarna door de kaneelsuiker.

Leren hoe je zelf bladerdeeg maakt?

Tijdens onze tweedaagse themacursus Bladerdeeg leer je bladerdeeg maken volgens vier verschillende methodes. Na afloop maak je voortaan zelf thuis het lekkerste bladerdeeg.

Amandelroom

140 ml melk
14 g suiker
14 g custardpoeder
1/3 vanillestokje
300 g amandelspijs

Extra nodig

plasticfolie

Werkwijze

Maak een papje van de suiker, het custardpoeder en een scheut melk. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje. Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje. Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk toe.  Giet alles terug in de pan, plaats de pan weer op het vuur en laat de room al roerende even goed doorkoken. Laat afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.

Roer de banketbakkersroom los en roer hem door de amandelspijs.

Kaneelsuiker

Kaneelsuiker maak je gemakkelijk zelf door suiker en kaneel te mengen naar smaak. Je kunt hiervoor kiezen uit kristalsuiker en witte, lichtbruine en donkerbruine basterdsuiker – kies wat je lekker vindt!

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.