Ingrediënten
(voor 12 stuks)

400 g bladerdeeg
12 appels
100 amandelspijs of kaneelsuiker
kaneelsuiker

Extra nodig

appelboor
kwastje
bakplaat, bekleed met bakpapier

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 260 ⁰C.

Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige lap van ca. 60 x 45 cm en snijd hem in 12 vierkantjes van 15 cm. Bestrijk het deeg lichtjes met water.

Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Rol de spijs tot een lange pil en verdeel in 12 stukjes. Zet op elk stukje bladerdeeg een appel, met de breedste kant naar boven. Vul de holtes van de appels met de spijs of met kaneelsuiker (ook lekker: een beetje van allebei).

Vouw de punten van de vierkantjes bladerdeeg om de appel heen naar boven en druk vast. Vouw ook de plooien goed dicht; zorg voor een nette sluiting en geen scheuren!

Zet de appelbollen met de sluiting naar onder op de bakplaat met ca. 5 cm tussenruimte. Bestrijk ze lichtjes met water en bestrooi met nog wat extra kaneelsuiker.

Bak de appelbollen ca. 15 minuten in de oven.

Themacursus Bladerdeeg

Er gaat niets boven écht vers, zelfgemaakt bladerdeeg! Wil je onder begeleiding van ons team leren hoe je daarbij te werk gaat? Geef je dan op voor onze tweedaagse themacursus Bladerdeeg.

  • 4 soorten bladerdeeg
  • Praktische tips & tricks
  • Kennis + oefening = vaardigheid
Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.