Ingrediënten

150 g bloem, gezeefd
150 g ei
150 g boter
150 g amandelspijs
1 tl bakpoeder, gezeefd
2-3 appels, geschild, klokhuis verwijderd, in parten
kaneelsuiker
amandelschaafsel
abrikozenjam
poedersuiker

Extra nodig

taartpan van 18-21 cm Ø, ingevet
kwastje

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 150 ⁰C.

Draai de boter en amandelspijs héél luchtig in de keukenmachine; het is goed als de massa bijna witgekleurd is. Voeg daarna één voor één de eieren toe en tot slot de bloem en het bakpoeder. Laat het beslag nog even goed doorkloppen en giet het tot slot in de taartpan.

Leg de appelparten dakpansgewijs op het cakebeslag; laat het midden open. Bestrooi de appels met kaneelsuiker (naar smaak) en strooi in het midden van de cake wat amandelschaafsel.

Bak de cake ca. 50 minuten in de oven. Bestrijk de bovenkant van de cake na het bakken met wat lichtjes verwarmde abrikozenjam en bestrooi het midden met poedersuiker.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.