Ingrediënten

100 g basterdsuiker
200 g boter
300 g bloem
300 g appel, in stukjes
100 g abrikoos, fijngesneden
20 g suiker of honing
kaneel naar smaak

Extra nodig

bakplaat, bekleed met bakpapier
4 aluminiumschaaltjes (of 1 grote)
aluminiumfolie om de schaaltjes af te dekken

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 150 ⁰C.

Meng de basterdsuiker, de boter en de bloem tot een kruimelige massa. Dit kan in de keukenmachine (gebruik dan de deeghaak), maar gaat het makkelijkst met koele handen. Verdeel het kruimeldeeg over de bakplaat en bak het in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. 

Meng de stukjes appel en abrikoos met de suiker of honing en kaneel. Verdeel de appelvulling over de schaaltjes, daaroverheen de kruimels en dek af met aluminiumfolie. Leg de appeltaartjes op de bbq tot de appels lekker warm zijn. Lekker met een bol vanille-ijs.

 

Nog meer appeltaart?

Voor een middag vol inspiratie, tips en tricks voor het meest geliefde gebak van Nederland: schrijf je in voor onze themacursus Appeltaart.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.