Na een lange aanloop van verbouwen, brainstormen en puntjes op de i zetten, was het vrijdag 1 en zaterdag 2 december eindelijk zover: de eerste avondopening van ons culinaire café. Wat hebben we daarnaar uitgekeken!

Het was van tevoren nog wel even spannend of we het allemaal zouden halen. Het servies en bestek kwamen donderdag pas binnen, dus dat moesten we last minute nog uitpakken. De elektromonteurs kregen het pas vrijdag halverwege de middag voor elkaar om het licht te dimmen; toch gezelliger dan een enorme bak licht aan tafel… En toen moest de menukaart nog geprint worden, want tot op het laatste moment werd er gefinetuned. Gelukkig was alles rond zessen dan toch écht klaar voor de eerste proefavonden.

Zulke avonden zijn natuurlijk voor iedereen spannend, maar het team heeft ontzettend hard gewerkt. Pirjo en Robèrt liepen trots rond om van de mensen te horen wat ze ervan vonden en de meeste reacties waren gelukkig positief! Het enige puntje van kritiek was het paarse licht, waarvan mensen vonden dat het de gerechten weinig eer aandeed… Daar gaan we wat aan doen. Al met al was het wat ons betreft een zeer geslaagd openingsweekend!

Klassiekers met een twist
De avondkaart bestaat uit vijf voorgerechten en vijf hoofdgerechten, veelal klassiekers met een moderne twist. Chef-kok Luuk Broos: ‘We willen gerechten op de kaart waarmee we onze gasten én onszelf blijven kietelen. Toen ik bijvoorbeeld een voorgerecht met geitenkaas had bedacht, gaf Pirjo aan dat ze dat te voor de hand liggend vond. Dus dat hebben we toen vervangen door een moderne vegetarische variant van een winterse erwtensoep:  een tarte tatin van winterse groente met daarbij een schuim van erwten, en een kroketje van gerookte knolselderij en zuurkool als knipoog naar de rookworst. Die uitdaging voor ons als keukenteam, dáár gaan we voor.’

Brood en desserts uit eigen bakkerij
Het brood vooraf komt natuurlijk uit eigen bakkerij. ‘Zo zijn we in elk geval het restaurant met het lekkerste brood van Nederland’, aldus Robèrt. ‘Als Luuk en zijn team er dan de lekkerste belegjes bij maken, begint de maaltijd al opperbest.’ Ook voor de afsluiting van het diner zet Robèrt hoog in. Het Gebaar in Antwerpen, de enige lunchroom met een Michelinster en een van Robèrts favoriete restaurants, is wat dat betreft een inspiratiebron: ‘Zo gaaf dat mensen hier ofwel een voor- en een nagerecht nemen, ofwel een hoofd- en een nagerecht – niemand gaat naar huis zonder een dessert gegeten te hebben! Dat is ook mijn doel voor Kafé Van Leer.’

Dessert van het huis
Zeiden we al dat alle gasten die in de maand december in Kafé Van Leer komen dineren een dessert van het huis krijgen? Gewoon omdat we het fijn vinden je te mogen ontvangen. Reserveer hier een tafeltje en wie weet tot gauw!

Team Kafé Van Leer

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.