Ingrediënten

1 l melk
65 g maizena
1 el suiker
merg van 1 vanillestokje
200 g bitterkoekjes

Extra nodig

puddingvorm
plasticfolie

Werkwijze

Hak de bitterkoekjes in stukjes, maar houd er een paar heel voor de garnering.

Doe de maizena, de suiker en het vanillemerg in een kom en roer dit met een flinke kop melk tot een glad papje. Breng de rest van de melk samen met de bitterkoekjes aan de kook in een steelpannetje en laat dit zachtjes 5-10 minuten koken, tot de koekjes helemaal uit elkaar vallen. Roer regelmatig met een houten lepel. Roer het maizenapapje nog een keer goed door en voeg het al roerende toe aan de bitterkoekjesmelk. Laat de massa op laag vuur 2-3 minuten zachtjes koken.

Spoel de puddingvorm om met koud water en laat hem een beetje uitlekken (niet afdrogen). Schenk de pudding in de vorm en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met plasticfolie en zet hem minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven. Los de pudding vlak voor het serveren en garneer met de overgebleven bitterkoekjes.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.