Ingrediënten
voor 2 stuks

225 g boter
210 g Zeeuwse bloem
100 g basterdsuiker
90 g honing
1 ei
6,5 g citroenrasp
3 g zout
12 g bakpoeder
2 g baking soda

Voor de banketbakkersroom
300 ml melk

30 g suiker

30 g custardpoeder
merg van 1/2 vanillestokje

Voor de spijsroom
75 g banketbakkersroom
150 g amandelspijs
25 g honing

Voor de vulling
200 g banketbakkersroom

150 ml slagroom
30 g honing
2 bl gelatine
verse frambozen

Extra nodig

2 bakvormen van ca. 15 cm Ø
deegroller
2 spuitzakken

Werkwijze

Begin met de banketbakkersroom. Maak een papje van een scheut melk, het custardpoeder en de suiker. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje. Neem de pan met melk van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje. Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk toe. Giet alles terug in de pan, plaats de pan weer op het vuur en laat de room even goed doorkoken. Giet de room uit op een plaatje of een ondiepe schaal en laat afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.

Verwarm de oven voor op 210 ⁰C.

Meng voor de spijsroom 75 g banketbakkersroom met de amandelspijs en de honing. Vul een spuitzak met de spijsroom.

Meng voor het deeg kort de boter, de basterdsuiker, de honing, het ei, de citroenrasp en het zout. Zeef de Zeeuwse bloem, de patentbloem, het bakpoeder en de baking soda, voeg dit toe aan het boter-suikermengsel en kneed alles tot een homogeen deeg. Rol het deeg uit tot een plak van 7 mm dik. Bekleed de bodem van de bakvormen met het deeg. Spuit er een laag spijsroom overheen: begin in het midden en werk in een spiraalvorm naar buiten – blijf ca. 1 cm van de rand.
Bak de bodems 12-15 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen voordat je ze verder verwerkt.

Week voor de vulling de blaadjes gelatine in ruim koud water, liefst minimaal een uur. Klop de slagroom op met de honing. Verwarm de gelatine (niet uitknijpen!) in een pannetje om hem op te lossen en spatel hem voorzichtig door de honingroom, zodat je zo weinig mogelijk luchtigheid verliest. Spatel de honingroom door de banketbakkersroom: eerst een beetje om ‘familie’ te maken en daarna de rest. Vul een spuitzak met de vulling.

Spuit een laag vulling op de gebakken taartbodems. Decoreer royaal met verse frambozen.

Decoratie: dauwdruppels van honing

Als je een vorkje in honing doopt en daarna boven de taart met een snelle beweging de honing van het vorkje ‘afschudt’, lijkt het net of er dauwdruppels van honing ontstaan. Geeft de taart net dat beetje extra!

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.