Ingrediënten voor 8-10 stuks

250 g tarwebloem
75 g suiker
2 eieren
15 g boter
450 ml melk
½ vanillestokje
boter om in te bakken

Extra nodig

zeef (optioneel)
beslagverdeler (optioneel)

Werkwijze

Meng de bloem, suiker, eieren, het vanillemerg en een flinke scheut melk tot een beslag zonder klontjes.

Smelt de boter in een pan tot hij lichtbruin en geurig is, oftewel: maak een beurre noisette.

Roer de beurre noisette door het beslag en voeg daarna de rest van de melk toe. Zitten er toch nog wat klontjes in? Zeef dan het beslag voor een optimaal glad resultaat. Laat het beslag een paar uur rusten in de koelkast.

Smelt een klontje boter in een koekenpan en strijk het beslag in delen dun uit; gebruik hiervoor het liefst een beslagverdeler. Bak de flensjes in een paar minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Vouw de flensjes in een driehoek op een bord en serveer met bijvoorbeeld (appelstroop) en vers fruit.

 

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.