Ingrediënten
(6-8 porties)

400 g oud brood, in stukjes
50 g boter, gesmolten
500 ml melk
250 g suiker
merg van 1 vanillestokje
40 g geraspte kokos
1 ei

Voor de vanillesaus
1 eidooier
200 ml melk
20 g suiker
merg van 1 vanillestokje

Extra nodig

1 grote of meerdere kleine puddingvormpjes, ingevet

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.

Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een homogene massa. Heb je geen keukenmachine? Kneed de ingrediënten dan met de hand door elkaar zoals je gehakt verwerkt.

Stort het mengsel in de puddingvorm(pjes) en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.

Serveer de broodpudding met de vanillesaus. 

 

 

Vanillesaus

Breng de melk aan de kook met de suiker en het vanillemerg. Haal de pan van het vuur en roer direct de eidooier erdoorheen (even goed blijven roeren!). Je kunt deze saus warm of koud serveren .

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.