Ken je die momenten? Dat je denkt: dat overkomt mij nooit! En toch gebeurt het je. Dat had ik met de candidcamera-actie van SBS6 ten gunste van Kinderfonds MAMAS, waar ik finaal intrapte.

Het hele weekend van 9 en 10 december stond ik op het Allerhande Kerstfestival in Utrecht. Op zaterdag reed ik na een dag van 10.00 tot 20:00 uur zo gaar als boter terug naar huis. Zondag hetzelfde verhaal, maar toen moest ik rond 18.30 uur weg, omdat we hoog bezoek zouden krijgen in het bedrijf. Via Ranti Tjan, directeur van het EKWC bij ons op het KVL-terrein, zou een delegatie rijke Chinezen onze bakkerij komen bekijken. En als het hen zou bevallen, zou daar serieuze handel in kunnen zitten. Ranti had ook een tolk geregeld, omdat de heren te gebrekkig Engels spraken, en wij spreken natuurlijk geen Chinees…

Toenemende spanning
Toen ik op zondagavond vanuit Utrecht in de auto richting Oisterwijk zat, begreep ik van Pirjo aan de telefoon dat zij met Ranti nog het een en ander geregeld had. Dus in plaats van dat ik een korte rondleiding zou geven, waren nu ook een patissier, broodbakker en chocolatier aanwezig om onze producten te presenteren. En de Chinezen wilden Pirjo ook graag ontmoeten. Gelukkig had zij alles geregeld: drie tafels vol producten en de juiste vakman erachter – en een kimono voor zichzelf.

Toen ik aankwam, stond Pirjo al te praten met Ranti en de tolk. De Chinese delegatie was nog onderweg. Ik had nog net tijd om een schone buis aan te trekken. Na 45 minuten praten, proeven en uitleg geven over ons bedrijf en onze werkwijze en filosofie, kwamen we aan bij de White Princess. Toch wel een van de toppers in ons gebakassortiment, vind ik zelf. De tolk legde uit dat ik het taartje volgens Chinees gebruik pas mocht serveren als ik mijn vinger in het midden van de taart had geprikt om voor te proeven… Ik merkte meteen dat er iets niet klopte: wat een zoute smaak! Maar ja, de Chinezen zeiden dat ze het heerlijk vonden, dus ik liet niets merken.

Moment suprême
Toen vloog er ineens een taart op de schoenen van een van de heren. Pirjo was blijkbaar gestruikeld en had de taart uit haar handen laten vliegen. De Chinezen ontploften! Nou ja zeg, dacht ik nog terwijl ik probeerde de ontmoeting te redden en hun schoenen schoonpoetste. Achter me zag ik plotseling een fel licht, en een cameraman en geluidsdame die ik meteen herkende uit onze vaste crew van Heel Holland Bakt… En net op het moment dat ik wilde vragen wat zij daar nou deden, realiseerde ik het me: ik ben erin getrapt! Direct daarna zag ik ook zeker twintig collega’s binnenlopen.

Wat een opluchting dat deze rampzalige productpresentatie een grap bleek te zijn! Achteraf snap ik niet dat ik de signalen niet heb opgepikt…

Fijne dagen!
Robèrt

In actie voor Kinderfonds MAMAS

Voor een benefietavond voor Kinderfonds MAMAS werden vier bekende Nederlanders door hun eigen powervrouw in de maling genomen. Je ziet de beelden zaterdag 30 december vanaf 20.30 uur tijdens de tv-show POWERMAMAS op SBS6.

 

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.