Ambities genoeg in de bakkerij. Naast ambachtelijk vakmanschap zijn het de kleine details waarmee je je kunt onderscheiden van de rest. We zijn altijd bezig het kwaliteitsniveau van onze producten nóg beter te maken. Zo hebben we onder andere het recept van onze tompoucen aangepast en ik weet zeker dat je ze nog nooit zo lekker hebt gegeten!

De afgelopen weken ben ik weer enkele keren in België geweest. Zo heb ik het winkelteam meegenomen op een inspiratietripje om te laten zien waar ik graag naartoe wil met onze winkel en ons assortiment. En ik heb weer twee bijeenkomsten gehad met mijn ‘clubje’, de Créateurs de Desserts. Zij zitten wat mij betreft echt in de Champions League van de patisserie. Deels doen wij ook al mee aan die Champions League, maar ik heb weer extra inspiratie opgedaan en wil graag nog een stap verder gaan in de verfijning.

Nieuwe focus
We zijn inmiddels gestopt met patisserie leveren aan zakelijke klanten. Ons gebak is nu dus exclusief verkrijgbaar in onze winkel en in Kafé Van Leer. Patisserie is immers – in tegenstelling tot brood en chocolade – heel breukgevoelig en er komt veel bij kijken om het zorgvuldig uit te leveren. Daarnaast zijn de marges op patisserie flinterdun. Omdat alles handwerk is en we alleen de allerbeste ingrediënten gebruiken, is het bijna niet rendabel te krijgen voor iedereen in de keten. We gaan ons nu meer focussen op de patisserie in onze winkel. Dat geeft ook ruimte om stappen te maken. Ik ben alvast begonnen!

Tompoucen zoals ze bedoeld zijn
Neem de tompouce. Die kennen we in Nederland voornamelijk met een dikke laag fondant erover. Zo zullen wij ze met Koningsdag ook blijven verkopen, want op die dag hoort zo’n feestelijk oranje accent er natuurlijk bij. Maar de rest van het jaar wil ik terug naar de mooiste variant van de tompouce die er is: het ultieme korstdeeg – onder consumenten wellicht beter bekend als bladerdeeg – gevuld met onze eigen Zwitserse room. Tot zover niets nieuws. De bovenkant van de tompouce strijken we echter niet af met fondant! In plaats daarvan karamelliseren we het deeg. Werkelijk, je weet niet wat je proeft.

Vergelijkbaar met topsport
Zelf word ik helemaal blij van dit soort ogenschijnlijk kleine stappen. Het daagt ons allemaal uit om steeds elk product onder de loep te nemen en er de best mogelijke variant van te maken. Van een 6 naar een 9 gaan is vaak minder moeilijk dan van een 9 een 9,5 maken. Vergelijk het maar met topsport: het is die laatste seconde tot aan het wereldrecord die jaren trainen vergt. Zo gaan wij ook al onze producten nóg lekkerder maken.

De lekkerste tompoucen die ik ooit heb gemaakt, liggen inmiddels in onze winkel. Kom je ook proeven?

Fijne dagen!
Robèrt

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.