Ingrediënten

200 ml water
100 g boter
snuf zout
100 g bloem
200 g ei

500 ml slagroom, gezoet en opgeklopt

Extra nodig

bakplaat, ingevet en bestoven met bloem
spuitzak 

Werkwijze

Breng het water met de boter in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem en het zout toe. Roer goed. Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag al roerende tot een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft.

Neem de pan weer van het vuur, doe het beslag eventueel in een kom en voeg één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

Doe het beslag in een spuitzak en spuit het in doppen van gewenste grootte op de bakplaat.

Bak de soezen op 220 °C, ongeveer 14 minuten (de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de soezen). Heeft je oven een stoomfunctie? Voeg dan een beetje stoom toe tijdens het bakken. Laat afkoelen.

Doop de soezen in de chocoladefondant (zie kader) – let op dat er geen ‘tranen’ ontstaan – en laat even drogen.

Vul de soezen via een kleine opening aan de onderkant met de slagroom.

Chocoladefondant

200 g suiker
150 ml water
15 g cacao
275 g pure chocolade, in stukjes

Werkwijze

Breng de suiker, het water en de cacao in een pannetje aan de kook en laat dit een minuutje goed doorkoken, of tot de suiker helemaal is opgelost.

Haal de pan van het vuur en roer rustig de chocolade erdoorheen; laat de chocolade goed smelten, zodat je een mooi gladde fondant krijgt.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.