Ingrediënten

100 g basterdsuiker
200 g boter
300 g bloem
50 g ei

Voor de vulling
500 g amandelspijs
250 ml melk
250 g eieren
amarenakersen
verse vijgen

Extra nodig

individuele bakvormpjes  of ovenschaaltjes, ingevet

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Meng de basterdsuiker, de boter, de bloem en het ei tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dik en bekleed de vormen hiermee.

Roer voor de vulling de melk en de eieren door elkaar en slap hiermee de amandelspijs af.
Snijd de vijgen in vieren en spoel de amarenakersen af. Leg in ieder bakvormpje 2 stukjes vijg en 2 amarenakersen. Vul de vormpjes met het spijsmengsel tot net onder de rand.

Bak de clafoutis ca. 40 minuten, of tot de vulling gestold is; de precieze baktijd hangt af van de grootte van de bakvormen.

Wel of geen bodem?

De bodem van de clafoutis is optioneel. Als je thuis een clafoutis maakt, kun je hem zonder deegbodem in een ovenschaal maken. Wil je de clafoutis meenemen of op een bord presenteren, dan biedt de bodem van hardewenerdeeg uitkomst.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.