Ingrediënten

500 ml volle melk
50 g pure chocolade, zo fijn mogelijk
siroop naar keuze (optioneel)
toppings naar keuze, bijvoorbeeld:

  • slagroom, gezoet en opgeklopt
  • kleine stukjes chocolade of candybar
  • grove koekkruimels
  • stukjes banaan
Werkwijze

Breng de melk aan de kook met de chocolade.

Giet de chocolademelk in een glas en breng eventueel op smaak met een scheutje siroop naar keuze. Serveer met een royale toef slagroom en toppings naar keuze – maak het zo over the top als je zelf wilt!

Kwestie van smaak

Natuurlijk is het een kwestie van smaak hoeveel chocolade je wilt toevoegen. Met pure chocolade is 10% chocolade ten opzichte van de hoeveelheid melk een mooie richtlijn. Houd je van een wat krachtiger chocolademelk of kies je voor melkchocolade, probeer dan gerust eens 20%. Kwestie van experimenteren!

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.