Verwacht in het theaterseizoen van 2018-2019: mijn eigen ‘theatrale foodexperience’. Het idee ontstond in een gesprek tussen Pirjo en een man die ik al 25 jaar ken en die vorig jaar eens kwam kijken in de leerfabriek. Het begint een beetje een rode draad te worden in ons leven: de gaafste dingen ontstaan uit toevallige ontmoetingen of oude contacten die weer aangehaald worden! 

De inhoud en inspiratie van de show liggen in Oisterwijk. Het zal gaan over mijn leven als bakkerszoon, over het ambacht, mijn ambitie en die van ons team en het feit dat we écht een familiebedrijf zijn. Allemaal ingrediënten die samen met het laten ervaren van ‘smaak’ al bijna een verhaal vormen. Het grappige is dat je zo gedwongen wordt om eens anders naar je eigen dagelijkse leven te kijken!

Ruiken en proeven
Samen met drie experts op het gebied van theater hebben we de opzet inmiddels uitgewerkt. De volgende stap is dat er een regisseur aansluit om wat wij tot nu gemaakt hebben verder te ontwikkelen tot iets wat daadwerkelijk de juiste uitwerking heeft op het podium. Ik kan natuurlijk nog niet alles verklappen, maar het uitgangspunt is steeds geweest: ‘verrassen’. Dat is meteen al een uitdaging!

Want hoe doe je dat op zo’n manier dat iemand die het verhaal hoort van een vriend die de show al gezien heeft, er ook nog naartoe wil? Met andere woorden: de verrassing moet niet alleen zitten in het idéé, want dat kun je overbrengen aan iemand, maar vooral in de sfeer en de meerwaarde die het heeft als je zelf aanwezig bent om de show te beleven. Dát is theater. En natuurlijk biedt theater, in tegenstelling tot televisie, de mogelijkheid van de extra dimensie van ruiken en proeven…

Kijkje achter de schermen
Omdat het zoals gezegd ook gaat om de smaak en de ervaring van het bij elkaar zijn, werkt theater totaal anders dan tv. Ik geniet enorm van de voorbereidingen, juist omdat alles nog zo nieuw is. Maar af en toe vind ik het ineens ook heel spannend. We maken de show met een groep, maar ík mag uiteindelijk het podium op…

Gelukkig hebben we nog even, want de première vindt plaats in oktober. Dat staat vast, want er is al een flink aantal theaters dat de show bevestigd heeft. Dat is iets waar een van de experts waar we mee samenwerken voor zorgt. De vragen die de theaters stellen – hoe groot moet het podium zijn, welke voorzieningen voor licht en geluid hebben we nodig, et cetera – zou ik immers niet kunnen beantwoorden. En zo krijgen we weer eens een kijkje achter de schermen in een wereld die wij niet kennen. Ongelofelijk leerzaam!

Fijne dagen!
Robèrt

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.