Inmiddels zijn veel mensen weer terug van vakantie. Hopelijk zijn jullie net zo lekker uitgerust als ik. Uiteraard blik je de eerste weken na de vakantie graag terug op die ontspannen tijd. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet ook had gebakken…

Vakantie is voor mij lekker niets doen en koffie drinken op een terrasje in een dorpje in Midden-Italië, waar wij vaak naartoe gaan… Meestal is dat het enige terrasje, want er zijn daar weinig grote plaatsen. Dat vinden wij nu juist zo heerlijk! Net als de keuken van Italië, die uitblinkt in z’n eenvoud. Daar houd ik van: als de ingrediënten goed zijn, dan heeft een gerecht verder weinig nodig. En in Italië heeft alles zon gehad, dat proef je.

Vakantie-oventje
Het enige dat ze er niet overal goed kunnen, is brood bakken. Dat heeft daar ook een andere functie. De pizza was altijd het ‘belegde broodje’ in Italië. Ik besloot daarom op vakantie om een oventje te kopen – echt waar: eens een bakker, altijd een bakker – en ik merkte direct hoe leuk het is om met Italiaanse bloem en meel te werken. Wat een mooie basis! Gelukkig had ik van huis desem meegenomen. Het deeg kneedde ik met de hand en ik kon het gewoon buiten te rusten leggen: het was de ideale temperatuur, dus het rees prachtig.
We hebben gesmuld van kaasbrood, focaccia, brood met pesto, harde broodjes en zachte bolletjes. En dat oventje? Dat paste nog net in de auto op de terugweg, dus dat gaat volgend jaar gewoon weer mee!

Fijne dagen!
Robèrt

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.