Ingrediënten

125 g basterdsuiker
165 g roomboter
25 + 50 g ei, losgeklopt
3 g citroenrasp
4 g zout
250 g Zeeuwse bloem
4 g bakpoeder
150 g amandelen
150 g kristalsuiker
halve amandelen om te decoreren
losgeklopt ei om af te strijken

Extra nodig

plasticfolie
gekartelde steker van 9 cm Ø
spuitzak
kwast om te bestrijken
bakplaat, ingevet

Werkwijze

Meng de basterdsuiker, de boter, 25 g ei, de citroenrasp en het zout in de keukenmachine. Zeef de bloem en het bakpoeder en meng dit met de rest van de ingrediënten tot een homogene massa. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Vermaal voor de spijsvulling de amandelen met de suiker tot een kleverige massa. Voeg 50 g ei toe en meng nogmaals goed.

Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en kneed het nog even goed door, zodat je het gemakkelijker kunt uitrollen. Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dik en steek er met de steker rondjes uit.
Spuit een dot amandelspijs in het midden van de helft van de rondjes; laat de rand vrij. Leg er een tweede rondje deeg bovenop en druk de randen licht aan. Bestrijk de koeken met losgeklopt ei en leg in het midden een halve amandel. Laat even drogen en bestrijk dan nogmaals met ei.

Bak de koeken ca. 18 minuten in de oven.

Tip: kruimeldeeg invriezen

Je kunt ongebakken kruimeldeeg heel goed invriezen om het op een later tijdstip te gebruiken. Haal het in dat geval ruim voor gebruik uit de vriezer om het in de koelkast rustig te laten ontdooien en kneed het daarna nog even goed door.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.