Ingrediënten voor 2 stuks

150 g bladerdeeg
100 g eidooiers
100 ml slagroom
100 g ui
100 g champignons
100 g prei
100 g paprika
100 g ham, salami of spekjes (optioneel)
200 g geraspte (belegen) kaas
zout en peper

kerstomaatjes, gehalveerd
geraspte kaas

Extra nodig

hartvormige stekers
deegroller
bakplaat, bekleed met bakpapier

Werkwijze

Rol het bladerdeeg uit tot ca. 2 mm dik en prik er heel veel gaatjes in om te voorkomen dat het te veel gaat bladeren bij het bakken. Bak het bladerdeeg op 180 ⁰C in ca. 20 minuten gaar, maar nog niet helemaal af. Laat de oven aanstaan.

Steek met de stekers een hartvorm uit het bladerdeeg; laat de stekers zitten. Verwijder het resterende bladerdeeg.

Meng de eidooiers en slagroom door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Snijd de groenten en ham op een gelijke manier fijn en meng dit goed door de eiermassa.

Giet een dunne laag van de vulling op de gebakken bladerdeegharten. Zet de harten opnieuw in de oven, tot de vulling gaar (niet meer vloeibaar) is.

Garneer de harten met kerstomaatjes en geraspte kaas en zet de harten nog een laatste keer terug in de oven om de kaas te laten smelten.

Toch liever een zoet hart?

In het voorjaarsnummer van bij Robèrt in de leer(fabriek) laat Robèrt stap voor stap zien hoe je een zoet moederdaghart maakt van een verwendeegje gevuld met stukjes chocolade, rozijnen, abrikozen en parelsuiker (zie foto onder)!

Geen nummer van ons magazine meer missen? Neem een abonnement in onze webshop. Liever eerst kennismaken? Kies dan voor een vrijblijvend proefpakket van twee nummers.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.