Twee basistips voor een knapperige korst op je brood:

  1. Wees niet bang om te bakken! Brood bak je heet, zeker in het begin. Voor een groot brood kun je in principe beginnen op 240 ⁰C en na het inschieten zet je de oven terug op 180 ⁰C. Bij kleine broodjes hoef je niet te temperen: kort bakken op 240 ⁰C.
  2. Gebruik een (pizza)steen. Steen houdt de warmte vast, waardoor je minder warmte verliest bij het inschieten. En als je bovendien direct op de steen bakt – dus ‘op de vloer’, niet in een bakvorm – profiteer je van de directe warme en start het proces van korstvorming onmiddellijk. 

Iedere oven werkt overigens weer net een beetje anders, dus misschien moet je met jouw oven de baktijd of temperatuur iets aanpassen. Het blijft uiteindelijk een kwestie van experimenteren wat voor jou het beste resultaat oplevert.

 

Meer tips over brood bakken?

Dan zijn onze broodcursussen iets voor jou! Onder begeleiding van team bij Robèrt leer je de belangrijkste basistechnieken van brood bakken.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.