Kwestie van de eieren goed luchtig kloppen!

Een mooi luchtige basis voor een mousse is een pâte à bombe, waarbij je eidooiers luchtig klopt met suikerwater, zoals in onderstaand basisrecept.

Ingrediënten
40 g eidooiers
30 g suiker
30 ml water
2 bl gelatine, geweekt in ruim koud water
75 g pure chocolade, in stukjes
225 ml slagroom

Werkwijze

  • Smelt de chocolade au bain-marie en zet apart.
  • Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en zet in de koelkast.
  • Klop de eidooiers luchtig in de keukenmachine.
  • Breng ondertussen het water met de suiker aan de kook en laat even doorkoken tot de suiker goed is opgelost. Voeg dit terwijl de machine blijft draaien toe aan de opgeklopte eidooiers. Voeg ook de gelatine toe (niet uitknijpen) en laat koud kloppen (kamertemperatuur).
  • Spatel met de hand de gesmolten chocolade erdoorheen en tot slot de slagroom en verwerk alles tot een luchtige homogene massa.

 

Meer basistechnieken leren?

Tijdens onze cursus Patisserie I leer je onder begeleiding van team bij Robèrt de belangrijkste basistechnieken en -recepten van de patisserie. Een perfecte basis voor thuisbakkers!

Iets voor jou? Bekijk onze actuele cursusagenda en schrijf je in!

 

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.