Zelfgebakken brood droogt vaak snel uit. Twee tips om langer te genieten van vers brood uit eigen bakkerij.

  • Vries het brood in. Op ieder gewenst moment kun je het brood ontdooien (zie kader) en voor een ‘nieuwe’ versbeleving geef je het brood daarna weer een tikje in de oven.
  • Voeg eens 2% margarine toe op het deeg. Door z’n specifieke samenstelling werkt margarine bijna als een soort smeermiddel of broodverbeteraar: het zorgt voor een soepel deeg dat minder snel uitdroogt.
Kwaliteitsverlies na invriezen?

Invriezen geeft geen kwaliteitsverlies! Maar het invriezen moet wel op de juiste manier gebeuren.

  • Snel invriezen: vries het product liefst zo snel mogelijk in om uitdroging te voorkomen.
  • Langzaam ontdooien: leg het ingevroren product eerst in de koelkast om rustig te ontdooien en laat het daarna pas op kamertemperatuur komen.
Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.