Kruidkoekdeeg is inderdaad heel plakkerig, zodanig dat je het eigenlijk alleen met natte handen kunt aanpakken, dus dat klopt! Wel moet het gebakken product mooi gerezen zijn. Twee tips om dat te bevorderen:

  • Houd nauwkeurig de volgorde van het recept aan. Dus kneed nadat je het voordeeg een nacht hebt laten rusten eerst het koekzoet erdoorheen, dan de koekkruiden, dan het bakpoeder en tot slot de azijn.
  • Het zou kunnen dat het bakpoeder dat je gebruikt niet krachtig genoeg is. Je kunt dan proberen of de kruidkoek beter rijst als je bovenop de 5 g bakpoeder van het recept ook nog 5 g natriumbicarbonaat toevoegt.
bij Robèrt in de leer(fabriek)

bij Robèrt in de leer(fabriek) is het seizoensmagazine van bij Robèrt. Vier keer per jaar informatie en inspiratie vanuit passie voor bakken:

  • recepten van de Meester
  • achtergrondverhalen
  • tips
  • interviews met vakgenoten
  • … en nog veel meer!

Geen nummer missen? Neem dan een abonnement. Liever eerst kennismaken? Kies dan voor een proefpakket.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.