Niks mis met een vochtige theedoek! Maar als je het effect van een rijskast wilt nabootsen, heb ik misschien nog wel een betere tip voor je.

Voordelen van een rijskast zijn dat je het brood in een lekker warme omgeving kunt laten rijzen, waarbij je bovendien ook de luchtvochtigheid kunt regelen om te voorkomen dat het deeg uitdroogt. In plaats van een dure professionele rijskast kun je thuis ook gewoon een kopje (kokend)heet water in een plastic bak met deksel zetten. Brooddeeg erbij en kijk maar eens hoe mooi het zal rijzen.

Meer leren over de basis van brood bakken?

Tijdens onze cursus cursus Brood I leer je onder begeleiding van team bij Robèrt de basistechnieken van brood bakken: van kneden en vormen tot rijzen en bakken.

Iets voor jou? Bekijk dan snel onze cursusagenda en schrijf je in!

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.