De beste wensen vanuit bij Robèrt en Keuken Van Leer! Niet alleen van Robèrt en mij, maar namens het hele team. De tijd van goede voornemens maken is voorbij, we mogen ze nu in praktijk gaan brengen.

Eerlijk gezegd heb ik zelf niet zoveel goede voornemens. Gewoon doorgaan op de weg die we in 2018 zijn ingeslagen… Wel laat ik me altijd graag inspireren door mensen voor wie ik veel respect heb. Vaak gaat het om momenten dat ik bij mezelf merk dat iemand mij motiveert of raakt door iets wat hij of zij doet. Die komen gelukkig het hele jaar door voorbij en die koester ik. Vorige week bijvoorbeeld.

Bijzondere dag
Mijn agenda liet het een keer toe om met Robèrt mee te gaan naar Tijd voor MAX, de laatste uitzending van het jaar. Achter de schermen werken veel mensen met wie ik door het jaar heen contact heb en dan is het leuk om elkaar eens in de zoveel tijd even face to face te spreken.

Een bijzondere dag was het, want het was ook de laatste Hallo Nederland, een programma dat ook dagelijks live wordt uitgezonden, direct na Tijd voor MAX. Dat team schuift na de uitzending vaak ook nog even aan voor een borrel. Deze vrijdag dus voor het laatst, na in 4,5 jaar zo’n 850 afleveringen te hebben gemaakt. Het programma moest stoppen vanwege een besluit van de NPO. Een emotioneel moment voor de makers en presentatoren.

Hart onder de riem
Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, sprak zijn team toe. Bemoedigende woorden zonder ook maar één moment onredelijk te worden; daar heb ik altijd veel respect voor. Hij was teleurgesteld dat het programma moest stoppen. Maar hij was ook boos, vooral over de totale afwezigheid van een teken van medeleven vanuit de NPO.

Inspirerend om te zien hoe deze man zijn team een hart onder de riem stak. Hij staat voor zijn mensen en de programma’s die ze met elkaar maken, en dat zie je terug in de enorme saamhorigheid in de teams en de mensen die er werken. Het raakte mij zelfs hoe hij daar stond en sprak, een echte inspirator! Bijzonder dat ik daarbij mocht zijn, en ik laat me er graag door inspireren voor het nieuwe jaar!

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.