Ja hoor, komt ‘ie!

Ingrediënten

500 g bloem
400 g water
25 g olijfolie
1/2 zakje Meesterlijke desembasis
7,5-10 g zout

toppings naar keuze (bijv. tomatensaus, stukjes mozzarella en basilicum)
maismeel om te bestuiven

Extra nodig

plastic bak met deksel
bakpapier
bakplaat

Werkwijze

Doe de bloem, de Meesterlijke desembasis en het zout in een deegkom en meng dit alvast een beetje door elkaar.

Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Schenk hier het water en de olijfolie in. Voeg beetje bij beetje de bloem van de zijkanten erbij en kneed alles tot een samenhangend deegje dat niet meer plakt. Kneed het deeg vervolgens net zo lang tot het soepel, elastisch en zijdezacht aanvoelt. Als je het deeg zo dun kunt uitrekken dat je erdoorheen kunt kijken, is het goed.

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en leg ze in de plastic bak met deksel. Laat het deeg zo overnachten in de koelkast.

Verwarm de volgende dag de oven voor op de heetste stand. Zet de bakplaat in de oven, zodat die ook alvast kan opwarmen.

Leg het pizzadeeg op de werkbank en vorm er direct grote cirkels van. Vorm met je duim de buitenste rand van de pizza; deze mag wat dikker zijn als je dat lekker vindt.

Bestuif een vel bakpapier met maismeel en leg de pizzabodems erop. Besmeer de pizza’s met een dun laagje tomatensaus, maar laat de rand vrij. Verdeel nu lekker veel stukjes mozzarella en blaadjes basilicum over de saus. Breng op smaak met zout en peper.

Haal de hete bakplaat uit de oven en zet hem op een hittebestendig oppervlak. Schuif het bakpapier met de pizza’s voorzichtig op de bakplaat en zet de bakplaat weer terug in de oven. Bak de pizza’s ca. 8 minuten, of tot ze gaar zijn.

 

Meesterlijke desembasis

Robèrts Meesterlijke desembasis is er voor iedereen die de basisbeginselen van desembrood onder de knie wil krijgen. Met water wek je de desembasis weer tot leven en zo bak je relatief snel een brood met karakteristieke desemsmaak!

De Meesterlijke desembasis is verkrijgbaar in onze winkel in Oisterwijk, onze kiosk in Leidschendam en bij Albert Heijn.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.