Ingrediënten voor ca. 15 stuks

250 g bladerdeeg
bechamelsaus (zie kader)
100 g rode en groene paprika, fijngesneden
geraspte kaas naar keuze (zoveel als je lekker vindt)

Extra nodig

deegroller
deegprikker of vork
(gekartelde) steker van 10 cm Ø
blinde taartvulling
bakvorm voor taartjes van ca. 6 cm Ø (of een muffinvorm), ingevet
spuitzak

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.

Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ca. 2 mm dik. Prik er heel veel gaatjes in en steek er zoveel mogelijk rondjes van 10 cm Ø uit. Als je een muffinvorm gebruikt, maak je de rondjes wat groter; het is de bedoeling dat ook de zijkanten van de vormpjes (deels) met deeg bekleed worden. Leg de bladerdeegrondjes in de holtes van de bakvorm en bak de deegkuipjes blind in ca. 20 minuten gaar.

Verwijder de blinde vulling en vul de deegkuipjes met bechamelsaus. Verdeel er een beetje paprika en kaas over en zet de hapjes nog ca. 12-15 minuten terug in de oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin en krokant en de kaas lekker gesmolten is.

Bechamelsaus

Ingrediënten
100 + 150 ml melk
50 g boter
75 g bloem
50 g ei
zout en peper
100 g geraspte kaas naar keuze (ook lekker: kleine stukjes ham)

Werkwijze

  • Breng 100 ml melk aan de kook met de boter.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de bloem toe en roer goed door met een spatel tot een homogene massa ontstaat. Zet de pan op laag vuur en gaar de roux al roerende 1 minuut.
  • Haal de pan van het vuur en spatel het ei erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Slap het geheel af met 150 ml melk.
  • Roer er tot slot nog 100 g kaas of andere vulling naar keuze doorheen.
Themacursus Bladerdeeg

Er gaat niets boven écht vers, zelfgemaakt bladerdeeg! Wil je onder begeleiding van ons team leren hoe je daarbij te werk gaat? Geef je dan op voor onze tweedaagse themacursus Bladerdeeg.

  • 4 soorten bladerdeeg
  • Praktische tips & tricks
  • Kennis + oefening = vaardigheid
Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.