Ingrediënten

250 g bladerdeeg
100 g boter
100 g geraspte kaas naar keuze
80 ml slagroom
zout en peper
overige smaakmakers naar keuze, bijv. mosterd of paprikapoeder (optioneel)
losgeklopt ei om af te strijken

Extra nodig

deegroller
deegprikker of vork
kwastje
hoornpennen
bakplaat, bekleed met bakpapier
spuitzak

Werkwijze

Rol het bladerdeeg uit tot ca. 2 mm dik en prik er heel veel gaatjes in, zodat het tijdens het bakken niet te veel gaat werken. Snijd het deeg in dunne repen en bestrijk lichtjes met water. Wikkel de deegrepen om de hoornpennen; maak ze niet te groot, het moeten kleine hapjes worden. Leg de hoorntjes op de bakplaat, strijk af met ei laat nog 20 minuten rusten.

Bak de hoorntjes op 180 ⁰C in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Verwijder na het bakken zo snel mogelijk de hoornpennen om te voorkomen dat ze vastplakken. Zet ze daarna nog een paar minuutjes terug in de oven om de binnenkant te laten drogen. Laat afkoelen.

Klop voor de kaascrème de boter op tot hij wit en luchtig is. Voeg de kaas toe en meng goed.

Verwarm de slagroom licht in een pannetje en voeg toe aan de botermassa. Klop op tot een mooie mousse en breng op smaak met zout en peper en eventuele overige smaakmakers.

Doe de kaascrème in een spuitzak en vul de hoorntjes hiermee. Garneer met een beetje extra geraspte kaas en fijngehakte peterselie.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.