Ingrediënten

500 g bladerdeeg
200 g boter
200 g geraspte kaas naar keuze
100 ml melk
mosterd
zout en peper

Extra nodig

deegroller
kwastje
plasticfolie
bakplaat, bekleed met bakpapier

Werkwijze

Begin met de kaascrème. Klop de boter en de kaas op in de keukenmachine. Verwarm ondertussen de melk tot lauwwarm in een pannetje. Voeg langzaam, terwijl de keukenmachine draait, de melk toe en laat het mengsel goed luchtig kloppen; dit kan best even duren. Breng op smaak met mosterd, zout en peper.

Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ca. 40 cm lang en 1½ mm dik. Besmeer het deeg met een laagje kaascrème. Vouw de zijkanten van de deegplak ca. 4 cm naar binnen. Besmeer de ontstane stroken opnieuw met een laagje kaascrème. Herhaal tot er 2 met kaascrème besmeerde stroken deeg tegen elkaar aan liggen.

Vouw de ene deegstrook over de andere, zodat een soort vlindervorm ontstaat als je de doorsnede van het deeg bekijkt. Dek af met plasticfolie en laat het deeg ca. 1 uur goed koud worden in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.

Snijd het deeg in plakjes van ¾ cm dik en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes ca. 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Zelf het lekkerste
bladerdeeg maken?
  • Bekijk de stap-voor-staptutorial in het winternummer van het magazine bij Robèrt in de leer(fabriek).
  • Meld je aan voor onze tweedaagse themacursus Bladerdeeg, waarin je op vier manieren bladerdeeg leert maken. Staat er op het moment geen cursus gepland? Schrijf je dan in voor de wachtlijst, dan krijg je als eerste bericht als we weer een cursus Bladerdeeg inplannen.
Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.