Je kunt croissantdeeg prima een nachtje bewaren! Je kunt daarbij op twee manieren te werk gaan:

Methode 1
Dag 1: croissantdeeg draaien, toeren en goed verpakt in plastic laten overnachten in de koelkast.

Dag 2: croissantdeeg uit de koelkast halen, uitrollen, croissants vormen, een uur laten rijzen en bakken.

Methode 2
Dag 1: croissantdeeg draaien, toeren, een uur laten rusten in de koelkast, uitrollen, croissants vormen, afdekken met plastic en laten overnachten in de koelkast.
Dag 2: croissants uit de koelkast halen, een uur laten rijzen en bakken.

Invriezen
Je kunt croissantdeeg ook goed invriezen. Vries het na het toeren goed verpakt in plastic in. De dag voordat je de croissants wilt bakken, laat je het langzaam ontdooien in de koelkast en de volgende dag kun je de werkwijze van dag 2 van methode 1 aanhouden.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.