Ik heb zelf ook desem in de vriezer liggen, maar moet eerlijk zeggen dat ik die nog nooit heb doorgestart omdat ik elke dag brood bak met mijn huidige desem. Maar het zou moeten kunnen!

Laat de desem eerst langzaam ontdooien in de koelkast en laat hem daarna een paar uur op kamertemperatuur staan. En dan ga je gewoon verder waar je was gebleven voordat je de desem invroor. Dus bijvoeden met gelijke delen water en bloem, op kamertemperatuur laten gisten en dan in de koelkast bewaren. Misschien dat het wel een paar dagen duurt voordat er echt weer leven/beweging in komt, dus geeft niet direct op. En daarna is het weer een kwestie van je desem onderhouden.

Het zal misschien best een beetje experimenteren zijn, maar probeer het gewoon eens! Lukt het toch niet of bevalt het resultaat je niet, dan kun je altijd nog een nieuwe desem starten.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.