Ingrediënten

175 g basterdsuiker
50 g poedersuiker
375 g boter
75 g melk, lauwwarm
250 g patentbloem
250 g Zeeuwse bloem
4 g zout
2 g kaneel
kaneelsuiker

Extra nodig

bakplaat, bekleed met bakpapier
spuitzak met 8-tands spuitmondje

Werkwijze

Mix voor de kaneelsuiker suiker en kaneel naar smaak. Maak wat extra: het is goed te bewaren en je hebt een flinke hoeveelheid nodig om de krakelingen helemaal goed met de kaneelsuiker te bedekken.

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Draai de boter en suiker luchtig in de keukenmachine. Voeg de melk toe en draai het geheel tot een mayonaiseachtig beslag. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed.

Vul de spuitzak met het beslag en spuit krakelingvormen op de bakplaat. Bestrooi de krakelingen royaal met kaneelsuiker (daarna afkloppen).

Bak de krakelingen 20 minuten in de oven.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.