Ingrediënten voor 8 stuks

Voor de bodem
100 g suiker
200 g koude boter, in blokjes
300 g bloem
1 ei
snuf zout

Voor de vulling
300 g fruit naar keuze, bijv. ontpitte kersen
suiker naar smaak
kaneel of andere smaakmakers (optioneel)

Voor de kruimels
100 g suiker
200 g koude boter, in blokjes
300 g bloem
snuf zout

poedersuiker

Extra nodig

plasticfolie
deegroller
wegwerpbakvormpjes van 10 cm Ø
bakplaat

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.

Meng voor de bodems de bloem met de suiker en het zout. Voeg de boter en het ei toe en meng alles kort tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 3 mm dik. Steek rondjes van 10 cm Ø uit en bekleed hiermee de bodem van de bakvormpjes.

Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en breng hiervan een laag van ca. 1 cm aan op het deeg in de bakvormpjes.

Meng voor de kruimellaag de suiker en de boter door elkaar. Voeg de bloem en het zout toe en wrijf alle ingrediënten met je vingertoppen tot grove kruimels. Bestrooi de vlaaitjes royaal met de kruimels.

Bak de vlaaitjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen en bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Kant-en-klare vulling

Wil je het jezelf écht gemakkelijk maken? Kies dan voor een kant-en-klare vlaaivulling, die zijn vaak ook prima van smaak.

Heb je deeg over?

Je kunt het deeg prima invriezen om het op een later tijdstip te gebruiken. Leg het deeg dan een dag van tevoren in de koelkast om het langzaam te laten ontdooien en kneed het nog even goed door voordat je het gaat gebruiken.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.