Afgelopen week was het dan zover: de officiële lancering van de theatertour! Een hele dag hadden we gasten over de vloer die ik erover mocht vertellen. En dan begint het grote oefenen, want begin oktober is de première. 

De ochtend van de persdag was gereserveerd voor de medewerkers van de theaters. Zij moeten de voorstelling immers gaan verkopen en het verhaal vertellen. Na de ontvangst in Kafé Van Leer heb ik ze rondgeleid door onze bedrijven. Het was zo druk dat we de groep in tweeën moesten splitsen. Terwijl collega’s de helft van de groep mee naar boven namen om onze cursusruimte te laten zien, ging ik met de andere helft de bakkerij in. Dat blijft een magisch iets voor mensen: petje op en dan proeven en kijken wat de bakkers allemaal doen.

De verrassing bewaren
Toen de medewerkers van de theaters vol inspiratie weer op weg naar huis waren om met behulp van de (sociale) media de kaartverkoop een kickstart te geven, kwamen de journalisten binnendruppelen. Opnieuw heb ik hen eerst het verhaal van de voorstelling verteld. Ik kon nog niet alles verklappen, omdat de verrassing er dan af is. De pers laat natuurlijk niet zo snel los, dus ik moest hier en daar een beetje om de vragen heen draaien, maar ja, daar zijn het journalisten voor! Opnieuw hebben we de groep in tweeën gesplitst. Voor mij was het erg leuk dat Pirjo daar ook bij was. Zij kreeg na afloop dan ook een plek in veel interviews. Terecht, want de show gaat niet alleen over mij als gezicht naar buiten, maar over alles wat we als familiebedrijf meemaken met alle collega’s.

Het grote oefenen
Het verhaal voor op het toneel is inmiddels klaar gelukkig. Dat hebben we met vijf man bedacht en opgezet: drie mensen van het theaterteam, Pirjo en ik. Ook de gerechten die we gaan serveren zijn uitgekozen. Maar het grote oefenen moet nog beginnen. Daarom hadden we vrijdag meteen een eerste afspraak met de regisseur. Hij gaat nu verder invulling geven aan alles wat wij op papier hebben gezet. Direct na de vakantie komt ook de eerste keer dat we op toneel gaan oefenen. En de try-out! Dat zal best spannend zijn. De tweede voorstelling is een thuiswedstrijd, dan sta ik in Tilburg. Oisterwijk lukt helaas niet; met deze opzet hebben we een groot toneel nodig en Tiliander biedt daar te weinig ruimte voor… Omdat het hier om het grote verrassingselement gaat, kan en mag ik er op deze plek niet meer over zeggen. Wie meer wil weten, kan nog een kaartje kopen voor de voorstelling in Tilburg. Wie weet tot dan!

Fijne dagen!
Robèrt

bij Robèrt… Een theatrale foodexperience

Meer informatie en de speellijst van de theatervoorstelling van (bij) Robèrt vind je hier.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.