Ingrediënten voor 10 stuks

250 g marsepein
groene, oranje en rode kleurstof
10 chocoladecupjes

Extra nodig

muffinvorm, bekleed met papieren cupcakevormpjes
tandenstoker
keukenschaar

Werkwijze

Verdeel de marsepein in tweeën. Kleur de ene helft groen met groene kleurstof. Verdeel de andere helft van de marsepein nog eens in tweeën en kleur de ene helft rood en de andere helft oranje.

Begin met de blaadjes van de tulpen. Rol kleine bolletjes van de groene marsepein en vorm die voorzichtig tussen je handpalmen tot een druppelvorm. Knip de smalle punt van de druppels één keer een klein stukje in, tot ongeveer 1/3. Vouw de ontstane puntjes een stukje naar buiten.

Ga voor de bloemen hetzelfde te werk: rol kleine bolletjes van de oranje en rode marsepein en vorm die voorzichtig tussen je handpalmen tot een druppelvorm. Knip de smalle punt van de druppels twee keer kruislings een klein stukje in, tot ongeveer 1/4. Vouw de ontstane puntjes een klein stukje naar buiten.

Zet de bloemblaadjes op de chocoladecupjes en steek er een tandenstoker in. Steek vervolgens de bloemhoofdjes op de prikkers.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.