Ingrediënten

250 + 25 g suiker
175 ml water
18 g glucose
100 g eiwit
15 g gelatine
likeur naar keuze (optioneel)
confiture naar keuze (optioneel)
poedersuiker of gemalen kokos ter decoratie (optioneel)

Extra nodig

thermometer
rechthoekige of vierkante bakvorm

Werkwijze

Laat de gelatine weken in ruim koud water.

Kook voor de suikerstroop 250 g suiker met het water en de glucose tot 120 °C. Heb je geen thermometer? Houd dan goed in de gaten wanneer het suikerwater begint te koken en laat het daarna nog ca. 2 minuten doorkoken.

Klop het eiwit op met 25 g suiker. Voeg de suikerstroop langzaam en voorzichtig toe aan het eiwit en vervolgens ook de gelatine (niet uitknijpen). Laat het mengsel koud kloppen in de machine. Voeg eventueel naar smaak likeur of confiture toe. Stort de massa uit in een bakvorm en laat afkoelen.

Snijd de massa in de gewenste maat en rol de marshmallows eventueel door een decocratie, bijvoorbeeld gemalen kokos of poedersuiker.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.