Twee dingen kunnen helpen om je brood luchtiger te krijgen:

  • Experimenteer eens met meer water. Hoe meer water je gebruikt, hoe plakkeriger en moeilijker te hanteren het deeg, maar ook hoe malser en luchtiger het eindresultaat. Probeer gewoon eens een klein scheutje water extra toe te voegen en kijk hoe dat uitpakt.
  • Kneed rustig en langdurig. Vergelijk het met een stukje kauwgom: je kunt pas bellen blazen als je er goed op hebt gekauwd. Zo wordt je deeg ook pas luchtig als je het goed hebt gekneed. Tip: kijk eens naar de instructiefilmpjes op www.meesterlijkbrood.nl.
Basiscursus Brood

Deze vraag raakt de essentie van onze cursus Brood I. In twee intensieve cursusdagen leer je vooral op de juiste manier kneden en veel water te gebruiken op je deeg. Iets voor jou ? Houd dan onze cursusagenda in de gaten.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.