Slappere degen kun je beter met een bisschop (ook wel vlinder) kneden. Voor stuggere degen zou een andere deeghaak kunnen helpen.

  • Bij slappere degen biedt de bisschop uitkomst als kneedmechaniek: meer oppervlak betekent meer grip en ‘kneedkracht’. Hier lees je daar meer over. Experimenteer daarom ook eens wat meer water op het deeg. Dat draagt ook nog bij aan een knapperige korst en een luchtig en mals interieur.
  • Bij stuggere degen raad ik wel een deeghaak aan. Vind je dat de standaarddeeghaak van KitchenAid niet voldoende kneedt, dan zouden de deeghaken van Super Doughhook misschien een aanrader kunnen zijn. Die lijken qua model meer op wat wij in de bakkerij in het groot gebruiken en geeft minder kans dat het deeg eromheen blijft hangen.
Meer leren over brood bakken?

Tijdens onze cursus Brood I leer je onder begeleiding van team bij Robèrt de basistechnieken van brood bakken: van kneden en vormen tot rijzen en bakken.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.