Pirjo en Robèrt geven al onze collega’s de mogelijkheid om drie dagen per jaar mee te lopen met collega’s van andere ‘afdelingen’. Een mooie kans voor inhoudelijke verdieping en persoonlijke groei. Én om elkaar beter te leren kennen in een team dat steeds groter wordt! Winkeldame Milou van Lent (33) trapt af en liep een dag mee in de patisserie. 

In een bedrijf dat bestaat uit een boulangerie, patisserie, chocolaterie, winkel, cursuslokaal, restaurant en kantoor, is het helemaal niet zo gek dat niet alle collega’s tot in detail op de hoogte zijn van elkaars dagelijkse reilen en zeilen. Om ervoor te zorgen dat we toch van elkaar weten wat we doen en waarom, besloot Pirjo iedereen de kans te bieden om een aantal dagen per jaar met een andere collega mee te lopen.

‘Door met elkaar mee te lopen, krijg je meer begrip voor elkaar en beter inzicht in hoe je elkaar kunt helpen’, aldus Pirjo. ‘Bijkomend voordeel is dat je ook andere dan alleen je directe collega’s beter leert kennen en misschien later gemakkelijker om hulp vraagt als dat nodig is. En wie weet kunnen we zo bijdragen aan het waarmaken van mogelijke toekomstdromen van collega’s die willen doorstromen naar bepaalde functies. Uiteindelijk kan dat alles ook alleen maar resulteren in meer (gezamenlijk) rendement voor het bedrijf. Win-win!’

Kennis en wij-gevoel
De eerste die de mogelijkheid om met collega’s mee te lopen aangrijpt, is winkeldame Milou. ‘Ik dacht meteen: dat wil ik wel! Ik sta met veel plezier in de winkel, maar we zijn zo’n divers bedrijf en ik heb eigenlijk geen idee van hoe het er nou écht aan toe gaat bij andere “afdelingen”, als ik dat zo mag noemen. En het is een leuke manier om collega’s te leren kennen waar je normaal gesproken niet direct mee samenwerkt.’

Milou begon met een meeloopdag bij patissier Manon van Neerven. Eerste winst? Meer kennis van de producten. Zo heeft ze onder andere geholpen bij het afwerken van gebakjes. ‘Wat een werk en precisie zit daarin! Heel waardevol om te ervaren hoe het product van begin tot eind wordt gemaakt, alleen al omdat ik dat zo ook weer beter kan overbrengen aan onze gasten in de winkel.’

Het grootste pluspunt vond Milou misschien nog wel het gevoel van betrokkenheid dat ontstond tijdens haar meeloopdag. ‘Je werkt dan wel op verschillende “afdelingen”, toch ben je collega’s’, legt ze uit. ‘Als je begrijpt wat elkaars werk inhoudt en hoe je elkaar misschien kunt helpen, krijg je veel meer een wij-gevoel. Als ik bijvoorbeeld nu eens Darq-gebakjes kom halen voor in de winkel en zie dat er nog wat chocolaatjes tegenaan moeten, kan ik daar nu ook bij helpen in plaats van af te wachten tot de patissiers klaar zijn. Dat geven en nemen vind ik heel fijn; we doen het samen.’

Nieuwe meeloopdagen
Milou kan het iedereen aanraden om ook eens met collega’s mee te lopen. ‘Je kunt ontdekken wat je nog meer leuk vindt, krijgt meer begrip voor elkaar en het draagt voor mij echt bij aan een fijne werksfeer, wat ik zelf de belangrijkste meerwaarde vind.’ Na de patissiers kunnen ook de boulangers en het cursusteam nog rekenen op een dag gezelschap en ondersteuning van Milou. Wordt vervolgd dus!

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.