Ingrediënten

I
200 g koekzoet (te koop via internet)
60 ml water
250 g roggebloem, gezeefd

II
50 g koekzoet (of honing)
4 g speculaaskruiden
5 g koolzuurpoeder
7 g anijszaad

Overig
zonnebloemolie om in te vetten
decoreerglazuur (zie kader)

Extra nodig

plaatje
deegroller
spuitzakje of cornetje

Werkwijze

Breng het water samen met de koekzoet aan de kook. Voeg de kokende massa al roerende bij de roggebloem. Meng goed en stort het deeg uit op een plaatje. Olie het deeg licht in met zonnebloemolie en laat minimaal 24 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 230 ⁰C.

Kneed het deeg nog eens goed door en voeg één voor één de ingrediënten onder II toe. Meng goed.

Weeg deegstukken af van ca. 250 g. Rol ze uit tot het gewenste formaat en bak ze ca. 12-15 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Decoreer de koeken naar eigen inzicht met garneerglazuur.

Decoreerglazuur

Decoreerglazuur kun je gemakkelijk zelf maken door poedersuiker te zeven en te mengen met een beetje eiwit. Zorg voor een beetje stevige dikte, zodat het glazuur niet uitloopt.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.