Ingrediënten

120 ml melk
40 g boter
100 g bloem
2 g bakpoeder
3 eieren
100 ml room
80 g taggiasca-olijven, ragfijn gehakt
1 sjalot, fijngesnipperd en licht aangefruit in olijfolie
½ teentje knoflook, geperst
bieslook naar smaak, fijngehakt
zout en peper

Extra nodig

wafelijzer
spuitzak

Werkwijze

Breng de melk met de boter in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem en het bakpoeder toe. Roer goed. Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag al roerende tot een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft.

Neem de pan weer van het vuur, doe het beslag eventueel in een kom en voeg één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

Roer de room door het beslag en voeg tot slot de olijven, sjalotten, knoflook en bieslook toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het beslag liefst in een kom afgedekt met plasticfolie een nacht rusten in de koelkast.

Verwarm het wafelijzer en spuit met een spuitzak een afgemeten hoeveelheid beslag in het ijzer. Bak de wafels in 4-5 minuten goudbruin en gaar.

Kom proeven in Kafé Van Leer!

Deze wafels zijn een recept van chef Luuk en worden in Kafé Van Leer geserveerd met kalfswang, aardappelmousseline en gebakken witlof.
Bekijk hier onze menukaarten.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.