De hoeveelheid rijsmiddel ontbreekt inderdaad in het recept van de kanelbulle.
Dat moet 35 g (verse) gist zijn! 

De correcte ingrediëntenlijst voor de kanelbulle is dus:

  • 700 g bloem
  • 50 g boter
  • 400 ml melk
  • 35 g gist
  • 14 g zout
  • 20 g suiker
  • 1/2 tl kardemom (of naar smaak)
  • 1 losgeklopt ei, om af te strijken
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 30 g kaneelsuiker
  • kandijsuiker

 

BROOD. Op ontdekkingsreis met Robèrt van Beckhoven

In BROOD doet Robèrt in woord en beeld verslag van de ontdekkingsreis die hij maakte voor het succesvolle gelijknamige televisieprogramma van Omroep MAX. In Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Zweden ging hij op zoek naar verhalen, geheimen en tradities achter brood. Naast een bundeling van Robèrts reisverhalen is BROOD vooral een receptenboek, zodat iedereen thuis kan meegenieten van de broden uit de serie én een aantal andere specialiteiten die Robèrt niet wilde overslaan.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.