Ingrediënten

100 g zachte boter
100 g oranje chocolade*, in stukjes
40 g eidooier
60 g eiwit
80 + 10 g lichtbruine suiker
merg van ½ vanillestokje
60 g bloem, gezeefd
45 g sinaassnippers, in kleine stukjes

* Je kunt ook witte chocolade oranje kleuren met kleurstof naar keuze.

Extra nodig

vierkante bakvorm of siliconen matje met individuele vormpjes

Werkwijze

Smelt de boter en chocolade au bain-marie.

Klop de eidooiers met 80 g suiker en het vanillemerg tot een bleke, luchtige massa. Spatel dit door het chocolade-botermengsel.

Klop de eiwitten kort los in de keukenmachine; zorg voor volledig vetvrije materialen. Voeg 10 g suiker toe en klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf. Spatel de eiwitten door het beslag.

Meng tot slot de droge ingrediënten – de bloem en de sinaassnippers – door het beslag.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de sinaasblondies op 175 ⁰C in ca. 18-20 minuten gaar.

Los de sinaasblondies uit de vorm, snijd ze indien nodig in individuele stukken en garneer met oranje marsepein of wat extra oranje chocolade.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.