Ingrediënten

250 g patentbloem
135 ml melk
7 g gist
5 g basterdsuiker
5 g zout

Voor de appareil
100 g eidooiers
100 ml slagroom
zout en peper naar smaak
zetmeel (maizena of bloem)

Voor de vulling
100 g ui, fijngesneden
100 g champignons, fijngesneden
100 g prei, in dunne ringen
100 g paprika, fijngesneden
100 g ham, salami of spekjes
200 g (belegen) kaas
cherrytomaatjes, in partjes
courgette, in halvemaantje

Extra nodig

bakvormpjes, ingevet

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Kneed van de bloem, melk, gist, suiker en zout een mooi glad deeg. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm ermee.

Snijd alle ingrediënten voor de vulling op een gelijke manier fijn en meng ze goed door elkaar.

Meng de appareil met de vulling en vul de met deeg beklede vormpjes hiermee. Werk de bovenkant eventueel af met partjes cherrytomaat, plakjes courgette en wat extra kaas.

Bak de quiches ongeveer 18 minuten in de oven, of tot de appareil niet meer vloeibaar is; de baktijd hangt af van de grootte van de quiches.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.