Ingrediënten

150 g amandelmeel
150 g quinoameel
2 eieren
1 grote rijpe banaan (of 2 kleinere)
8 g bakpoeder
30 ml olijfolie
250 g gedroogde abrikozen en pruimen
snuf zout
lemon cress of atsina cress (ter deocratie, optioneel)

Extra nodig

springvorm van ca. 24 cm Ø, ingevet

Werkwijze

Laat de gedroogde abrikozen en pruimen minimaal 12 uur weken in lauwwarm water.

Verwarm de oven voor op 180 ⁰C.

Snijd de abrikozen en pruimen in kleine stukjes en zet hiervan 100 g apart. Prak de banaan fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten tot een homogene massa. Doe het beslag in de springvorm en bak de broodcake 45-60 minuten in de oven (de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de springvorm). Laat afkoelen.

Decoreer de broodcake met de rest van de pruimen en abrikozen en garneer eventueel met lemon cress (citroenaccent) of atsina cress (anijsaccent).

Meer meesterlijke broodrecepten

Dit recept komt uit Robèrts boek Meesterlijk brood. Wil je nog meer broodinspiratie en uitleg over technieken? In Meesterlijk brood, Meer meesterlijk brood en Brood – op ontdekkingsreis met Robèrt van Beckhoven vind je wat je zoekt. Kijk ook eens op www.meesterlijkbrood.nl.

Specerijentwist

Voeg voor een verrassend resultaat ook eens wat kaneel of speculaaskruiden toe aan het deeg.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.