Creëren is een van de mooiste dingen aan mijn werk. Voor de winkel, voor Kafé Van Leer, maar bijvoorbeeld ook voor ons magazine MEESTERLIJK.

Eens in de paar maanden plannen we een fotograaf in die bij ons foto’s maakt voor allerlei uitingen. Voor de website, voor de app en natuurlijk voor MEESTERLIJK! De magazinefotografie kost gemiddeld zo’n twee dagen per nummer: één dag trekken we uit voor alle recepten en één dag voor de overige rubrieken, zoals het stap-voor-staprecept en de Meestermorfose.

Recepten bedenken
Al met al gaat in deze receptrubrieken nog een heleboel werk zitten. Niet alleen voor mij, maar ook voor de rest van de redactie. Het begint al bij de brainstorm voor het nieuwe nummer. Nadat we met elkaar de thema’s en onderwerpen hebben vastgesteld, doe ik inspiratie op om daar recepten bij te bedenken. Of ik put uit mijn archieven; in mijn leven heb ik inmiddels al zoveel recepten gemaakt dat ik daar ook regelmatig op kan terugvallen.

Enfin, dan zijn die recepten er. Overigens niet altijd zonder gemopper van mijn kant hoor, dat zeg ik dan maar eerlijk. Altijd als het nieuwe nummer van het magazine binnenkomt ben ik supertrots, maar voor het zover is ben ik net als iedereen die te maken heeft met deadlines: soms is het toch al druk en is het best lastig dat het nú af moet terwijl het resultaat pas over een hele poos zichtbaar is.

Teamwork
Zo hebben we afgelopen week al de recepten voor het komende zomernummer gefotografeerd met onze huisfotograaf Raoul Hollants. Heerlijk om alweer volop met de ingrediënten van het nieuwe seizoen bezig te zijn, maar het is altijd weer een hele klus. Ik ben de hele dag druk om zo’n twintig verschillende producten te bakken. En hoewel ik die recepten van tevoren al heb bedacht, word ik pas écht creatief als ik daadwerkelijk ga bakken. Dat zorgt er soms voor dat we last-minute nog verschillende aanpassingen moeten doen en we dus ook een beetje uitlopen…

Ik ken Raoul inmiddels al een jaar of tien en de samenwerking met hem verloopt gelukkig altijd lekker vlot. Juist omdat we al zo lang met elkaar werken, is zijn rust vaak de oplossing. En gelukkig zijn er nog meer collega’s die, net als Raoul, weten hoe ik in elkaar zit. Zo neemt onze eindredacteur Nina Verhaaren iedere keer weer de moeite om samen met Raoul alles te coördineren. Eigenlijk kan ik het niet vaak genoeg zeggen: mijn merk is inmiddels een team van zeventig mensen. Wat een luxe en fijn gevoel dat zij er allemaal zijn om met ons allen elke klus tot een goed einde te brengen.

Fijne dagen!
Robèrt

MEESTERLIJK van Robèrt

Klik hier voor meer informatie over ons magazine.

Jouw recept in de Meestermorfose?

De Meestermorfose is een rubriek in MEESTERLIJK van Robèrt waarvoor lezers een recept kunnen insturen van bijvoorbeeld een brood, taart of dessert. Dat kan een familierecept zijn of een eigen verzinsel, maar de vraag moet altijd zijn: hoe verbeter ik dit recept? Oftewel: aan Robèrt de uitdaging om er een Meesterlijke draai aan te geven.

Heb jij ook nog zo’n recept op de plank liggen dat je naar een hoger niveau zou willen tillen? Stuur ons je recept en je verhaal via het contactformulier en wie weet ga je samen met Robèrt aan de slag.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.