In principe heb je om lekker brood te bakken niets meer nodig dan bloem, water, een rijsmiddel en zout.

Zo bakken wij onze basisbroden in de bakkerij: bloem, water, desem (wat eigenlijk ook weer bloem en water is) en zout. En reken maar dat je daar lekker brood mee kunt bakken! Zeker met desem; dankzij de lange rijs- en rijptijden krijgt het deeg alle gelegenheid om die kenmerkende, krachtige broodsmaak te ontwikkelen.

Vanuit die basis kun je natuurlijk altijd nog andere ingrediënten toevoegen om het resultaat naar eigen smaak aan te passen. Zo maken boter en margarine het deeg lekker mals, en geeft melk kleur, een soepele korst en een volle smaak. Om nog maar niet te spreken van andere smaakmakers en vullingen! 

Meer leren over de basis van brood bakken?

Tijdens onze cursus Brood I leer je onder begeleiding van team bij Robèrt de basistechnieken van brood bakken: van kneden en vormen tot rijzen en bakken.

Iets voor jou? Bekijk dan snel onze cursusagenda en schrijf je in!

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.