Ingrediënten
(ca. 16 stuks)

350 g volkoren speltmeel
200 ml water
7 g zeezout
150 zaden en pitten (bijv. pompoenpitten, zonnebloempitten en sesamzaad)

Extra nodig

bakblik
deegroller
bakplaat, bekleed met bakpapier
kwastje voor het afstrijken
vork of deegprikker

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 150 ⁰C.

Strooi de zaden-en-pittenmix uit over een bakblik en rooster ze 15 minuten in de oven.

Meng het speltmeel, het water, het zout en de helft van de zaden-en-pittenmix tot een soepel deeg; intensief kneden is niet nodig. Maak een bol van het deeg en rol dit op de bakplaat uit op de door jou gewenste dikte. Kwast de bovenkant van het deeg lichtjes in met water en strooi de rest van de zaden en pitten erop. Snijd de deegplak in gewenst formaat (bijvoorbeeld crackers van 15 x 7,5 cm). Prik met een vork of deegprikker heel veel gaatjes in het deeg.

Verhoog de oventemperatuur naar 175 ⁰C en bak de crackers ca. 20 minuten; de precieze baktijd is afhankelijk van de dikte van de crackers. Laat afkoelen op een rooster. Let op: ze worden pas krokant tijdens het afkoelen.

Wij gebruiken (analytische) cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen bieden.